Nanda van Gestel

Over Nanda:

Nanda van Gestel is een ervaren unschooling moeder van vier zonen (nu 18, 15, 12 en 9 jaar oud). Ze vindt het moederschap, mits met hart en ziel ervaren, de mooiste en meest belangrijke baan die je kunt hebben. En ze gunt haar kinderen zoveel mogelijk vrijheid om zichzelf te zijn, en hun eigen pad door het leven te vinden en te volgen. Haar oudste zoon (die een verstandelijke beperking heeft) leerde het beste wanneer hij zijn eigen interesses kon volgen. Om hem en zijn jongere broertjes te kunnen unschoolen verhuisden Nanda en haar gezin naar de VS en later Ierland (waar thuisonderwijs een grondwettelijk recht is).

Nanda is inmiddels weer terug in Nederland en woont samen met haar gezin en ‘veestapel’ (twee paarden, een hond, een poes en vijf konijnen) in haar geboortestreek Friesland. Nanda is co-auteur van The Unschooling Unmanual (samen met Jan Hunt, Daniel Quinn, John Holt e.a.), en auteur van ‘Het Paard als Spiegel van de Ziel’. Ze schreef met regelmaat artikelen en columns voor het blad Kind en Nieuwetijd, alsook voor diverse websites. Op dit moment werkt ze aan een Nederlands boek over Holistisch Opvoeden en Natuurlijk Leren.

Onderwerp:

Nanda zal in het thuisonderwijs weekend spreken over het grote avontuur dat unschooling was voor haar en haar familie. Op een persoonlijke en praktische manier zal ze vertellen over de positieve effecten van kind-geleid-leren op kinderen en van kind-geleid-leven op de hele familie. Ze verwelkomt alle vragen die u heeft op het gebied van Holistisch Ouderschap, Natuurlijk Leren en Kinderen met Speciale Behoeften.

Meer lezen:

Een Unschooling Avontuur, Unschooling Adventures en The Unschooling Unmanual

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.